WALKOS RESTAURANG I STORA KÅTAN
Öppettider:
Torsdag 16 mars – 11:00 – 21:00
Fredag 17 mars – 11:00 – 01:00
Lördag 18 mars – 11:00 – 01:00
Årets kock blir den samiska kocken Kristoffer Åström.
Kristoffer Åström, tvåa i Sápmi Awards 2012, 2013, är sydsame, lagar mat på teman som Sot och Snö och gick mat-utbildningen som fanns vid Samernas utbildningscentrum. Han medverkar i ”Smak på Sápmi” – vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2014. Dessutom kommer han att ha med sin hårdslöjd till Lopmenaestie 2017.
Underhållning
”E-trion” kommer att underhålla med musik på fredag och lördagskväll.
Helgens meny
Middag torsdag:
Förrätt: Lätt gravad röding med syrad gurka, palsternacka, citron och dill
Varmrätt: Lättrökt renrygg med blomkål, renfondsky och gröna bönor
Dessert: Crème double och hjortron
Middag fredag:
Förrätt: Rödingsoppa med pocherat ägg
Varmrätt: Långbakad bringa och lägg av ren med rostad potatis, persilja och vitlök
Dessert: Crème double och hjortron
Middag lördag:
Förrätt: Råbiff av ren med klassiska tillbehör, äppel- och lökpuré och sikrom
Varmrätt: Walkos helstekta ren med gräddkokt vitkål, renfondsky och brässerad lök
Dessert: Crème double och hjortron
OBS endast förbokning tel 073-333 97 99
Övrig A la carte meny torsdag – lördag
Renköttsoppa
Långbakad sida av ren, syrad lök dijondressing och bröd
Gräddkokt souvas med potatis, lingon och palsternacka
Drycker
Lättöl/läsk
Gluwein
Glas vin
Öl Jämtlands bryggeri
Varmt välkomna!