Utställare

Fotograf Ante Skaulu.

Han har alltid haft ett brinnande intresse för djur och natur och det avspeglas också i hans fotografier där även renskötseln fångats i vackra ögonblick.
Ante lyckas fånga ögonblick med sin kamera som vi andra inte hinner se, och
små små detaljer blir storslagna motiv.
Hemsida: Skaulu.se

ante skaulu


Sara Skum konstgalleri.se/saraskum

Sara Skum gör otroliga akvareller. Hon kommer till Lopmenaestie 2017 och ställer ut. Missa inte detta!


 Benny Jonsson www.gealtan.se
 image001Benny Jonsson om skohö

Benny Jonsson är mångsysslare som berättar om suejnie, skohö, säljer fina renskinn, håller föredrag om rovdjur och dessutom fotograferar.

 

Doris och Sven-Åke Risfjell www.sameslojd.se

DSC_1930

Risfjells har nästan allt inom sameslöjd. Vi rekommenderar att ni går in på deras hemsida och skriver en önskelista.


Lars-Gunnar Thomasson www.alltivilt.se/

DSC_1928

Delikatesser i stora lass!


 Solveig Andersson

05032011-IMG_7204

Solveig Andersson, Mihte, målar kraftfulla och färgstarka bilder som få. Hon ställer ut igen på Lopmenaestie 2017.


Gaaltije gaaltije.se

Gaaltije har i vanliga fall en fantastisk butik i Östersund, med slöjd, konst och böcker bl a, som varmt rekommenderas. Nu kommer Gaaltije till Lopmenaestie 2017 med ett brett urval ur deras butik

.DSC_1931


Liz-Marie Rogenfjell

Det är alltid lika trevligt att kunna presentera nya stjärnor på Lopmenaestie och här kommer en ny stjärna – Liz-Marie Rogenfjell, ursprungligen från Brändåsen men nu boende i Norge. Hon har nästan alltid slöjdat, men inte varit med på Lopmenaestie förut och det ska bli väldigt spännande att se hennes slöjd. Här kommer ett litet smakprov:

 


 Barbro Poggats

Den färgstarka konstnären från norr, Barbro Poggats gästar åter Lopmenaestie. Det har gått några år sedan hon var här sist och vi väntar med spänning på vilka nya alster hon har med sig.


Kristoffer Åström

Kocken Kristoffer Åström, tvåa i Sápmi Awards 2012 och 2013, är sydsame, lagar mat på teman som Sot och Snö och gick mat-utbildningen som fanns vid Samernas utbildningscentrum. Han medverkar i ”Smak på Sápmi” vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2014. Han återfinns i Walkos restaurang på Lopmenaestie 2017.

Som om detta inte var nog, kommer han att ställa ut sin hårdslöjd på Lopmenaestie 2017. Ibland har man tur.


Unni M Fjellheim

Unni M Fjellheim, född i Röros och bor numera i Brekken. Har tillsammans med familjen företaget Fjellvilt. Hennes ledstjärna är hållbarhet, “Vi måste lyfta att vårt liv är grundat på hållbarhet, både för natur, djur och oss själva”. Djupsinnig och eftertänksam ledare för Gåebrien sijte, som även har tid för att slöjda. Unni har bl a rekonstruerat en mössa från 1860-åren, i renskinn, nu till 100-års jubileet i Trondheim. Hon kommer till Lopmenaestie 2017 med mössor av mer modern art, bilder mm.

Foto: Ingrid Hemming


Lena Persson

Lena Persson kommer från Hosjöbotten, men bor numera i Brekken, Norge. Hon har arbetat med projektetet “Nuvtehkh” där hon har dokumenterat sydsamiska bällingskor, vilket resulterade i boken med samma namn. Lena arbetar inte bara med skor, utan håller på med all sorts sameslöjd.