Fredag 17/3

Då får vi hoppas att Lopmenaestie 2017 kan dra igång imorgon fredag 17 mars. Eftersom stormen omöjliggjorde Marknad på Risnäset på torsdag den 16 mars, håller Lopmenaestie 2017 öppet till söndag 19/3 kl 15:00. 

Efter stormen har vi några smärre förändringar i programmet. Invigningstalare blir Marika Renhuvud, som också är invigningsjojkare. Invigningen äger rum kl. 12:00 när renrajden kommit fram till Risnäset. Eventuellt kommer rajden att starta från Systembolaget. För övrigt är det inga ändringar i programmet. 

Höjdpunkter på fredag 17 mars är de två föreläsningarna, den första Samerna – de åtta årstidernas folk kl. 11:00 med Benny Jonsson, den andra Hoten mot rennäringen kl. 13:00 med Nils-Anders Jonsson. båda föreläsningarna på Härjedalens Fjällmuseum, hörsalen. Inträde 80 kr, barn under 16 år gratis. Efter föreläsningen får Nils-Anders Jonsson lite tid till att förbereda sig inför hans nästa programpunkt, då han ska moderera partiledardebatten på Funäsdalens Fjällmuseum. Kl. 15:00-17:00 kommer Sametingets partiledare att utfrågas om sina synpunkter på frågor som rör de sydligaste områdena.

Den största höjdpunkten imorgon blir förmodligen konserten med Roger Pontare, Roger Rådström och kören Fjällfeeling. Kl. 19:00 i Funäsdalens kyrka. Enligt hörsägen finns det inte så många biljetter kvar…

Annars så blir det Barnens Lopme, renkörning med Toamma, utställning – Vad ska bort – främlingsfientlighet, rasism eller kolonialism? Marknad och inte att förglömma Walkos restaurang.

Buerie båeteme! Välkomna!

Kommentarer inaktiverade.