Utställning, Vad ska bort – främlingfientlighet, rasism eller kolonialism?

Gaaltije kommer till Lopmenaestie 2017 med sin uppmärksammade utställning. Den visas på församlingshemmet i Funäsdalen torsdag till lördag 10:00-15:00. Kl. 11:00 och 14:00 erbjuds guidade turer av utställningen.

Stiftelsen Gaaltije vill med projektet ”Vad ska bort – främlingsfientlighet, rasism eller kolonialism?” ifrågasätta synen på främlingsfientlighet, rasism och kolonialism och förhållandet dem emellan.Kan man genom att aktivt ta avstånd från enbart något av dem ha gott samvete? Kan man vara kolonialist men inte rasist?” Grunden i projektet är en utställning som åskådliggör den samiska situationen i det svenska kolonialsamhället idag och baseras på skildringar från mass- och social media samt styr-, regler- och andra officiella dokument och skrifter. 

Kommentarer är avstängda.