Lennart Pittja

Detta föredrag hålls på Fjällmuséet på tordag den 17 mars, kl. 13:00

Rubrik: Besöksnäringen – hot OCH möjlighet för den samiska livsmiljön
Text: Årets tema ”Ur en renskötares perspektiv” ställer frågan på sin spets – kan rennäringen och samerna dra någon nytta av turism eller är besöksnäringen bara ännu ett hot mot den samiska livsmiljön?
Lennart Pittja, mångårig samisk entreprenör inom besöksnäringen berättar om sina erfarenheter av att som same vara verksam inom turismindustrin. Med skiftande exempel som massturism, miljöförstöring och objektifiering av den samiska kulturen visar han myntets baksida men berättar också om äkta möten mellan människor från olika kulturer, kunskapsöverföring av samiska värderingar och framgångsrika, småskaliga lösningar som bidrar till lokal utveckling.

Kommentarer är avstängda.