Roger Pontare – biljettsläpp

På tisdag den 7 mars, v. 10, släpps biljetterna till konserten med Roger Pontare. Biljetterna säljs på Funäsdalens Turistbyra, Härjedalens Fjällmuseum. Biljettpriset är 280 kr. Biljetter köpes direkt på turistbyrån, ej möjligt att förboka. Överblivna biljetter säljs vid kyrkan från kl 18:00. Buerie båeteme! Välkomna!

Ewa Ljungdahl

Ewa Ljungdahl – Bland kåtatomter och renvallar

Föreläser torsdag den 16 mars kl. 11:00 i Hörsalen, Härjedalens Fjällmuseum

Ewa Ljungdahl, som fick Region Jämtland Härjedalens Samiska stipendium 2016, föreläser på Lopmenaestie 2017. Ewa är arkeolog och har arbetat med att dokumentera, och synliggöra den samiska kulturmiljön. Hon har gett ut ett otal böcker och skrifter, bl. a. om samebyarna i Härjedalen och Jämtland.

@mittsapmi

Följ stafettkontot @mittsapmi på Instagram. Där postar samiska ungdomar bilder från sin vardag. Det är ett bra sätt att öka kunskapen om hur det är att vara ung same idag.

Två flugor i en smäll

Kristoffer Åström

Kocken Kristoffer Åström, tvåa i Sápmi Awards 2012 och 2013, är sydsame, lagar mat på teman som Sot och Snö och gick mat-utbildningen som fanns vid Samernas utbildningscentrum. Han medverkar i ”Smak på Sápmi” vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2014. Han återfinns i Walkos restaurang på Lopmenaestie 2017.

Som om detta inte var nog, kommer han att ställa ut sin hårdslöjd på Lopmenaestie 2017. Ibland har man tur.

Partiledardebatt

Den 21 maj är det val till Sametinget. Senast det hölls en partiledardebatt i vårt område var 2001. Så det är på tiden att vi får chansen att ställa våra sametingspolitiker mot väggen. Det blir nämligen en partiledardebatt fredag den 17 mars kl. 15:00-17:00 på Risnäset. Har ni inte bestämt er för vilket parti ni ska rösta på i Sametingsvalet? Då har ni ett gyllene läge att ställa frågor till partiledarna till sex av de största partierna i Sametinget. De partier som anmält deltagande är: Guovssonásti, Landspartiet Svenska Samer, Mijjen Geajnoe, Samelandspartiet, Samerna och Jakt- och fiskesamerna. Varje parti får tre minuter på sig för att presentera sina hjärtefrågor, sen blir det debatt och den kommer att modereras av Nils-Anders Jonsson.