Barnmatch

Söndag den 23 augusti kl. 11:00 spelas en barnmatch på Sydsamecupen 2015. Om man vill vara med och spela kommer man till Funäsdalens IP strax före klockan 11. Där blir man indelad i två olika lag och sen är det bara att sparka på… Alla barn som vill vara med är hjärtligt välkomna.

Herrcupen

Nu är det dags att redovisa herrcupen. Den började ju igår fredag med match mellan Åarjelkarrh och Sör-Tröndelag/Hedmark som slutade 3-0 efter mål av Jens Andersson på straff, sedan gjorde Jonas Jonsson två mål.
Idag lördag spelade Åarjelkarrh-Gaske Nöörje 1-0, mål av Albin Ljungberg, som sedan tyvärr skadade sig.

Jämtland-Sör-Tröndelag/Hedmark 5-2, mål för Jämtland Perfinn Asproth, som gjorde tre mål, övriga mål gjordes av John Eriksson och Johan Bergkvist.

Åarjelkarrh- Jämtland 1-3, Ola Ljungberg gjorde för Åarjelkarrh och Johan Bergkvist gjorde alla målen för jämtarna.

Gaske Nöörje – Sör-Tröndelag/Hedmark 2-4. Alla mål för Gaske Nöörje gjordes av nummer 18, fantastisk spelare det där tyckte undertecknad och bisittaren, gjorde det mesta för Gaske Nöörje. Efter kontroll med domaren verkar det som om en av nummer 18 var Mats Renander, den andre har vi inte lyckats identifiera ännu, kanske någon kan ge upplysningar i morgon.
Sör-Tröndelag/Hedmarks mål gjordes av Niklas Danielsen och Nils Tomas Mortensson.

I sista matchen spelade Gaske Nöörje och Jämtland oavgjort 3-3. Gaske Nöörjes mål gjordes som vanligt av nummer 18, denna gång är fortfarande bara den ene identifierad som Elias Bransfjell. för Jämtland nätade John Eriksson 2 gånger och Johan Bergkvist en.

Detta innebär att imorgon kl. 12:45 möts Jämtland och Åarjelkarrh i final.
Det blir säkert en batalj värd att minnas. Undertecknad och bisittaren vill höja ett varningens finger för Jämtland, som har sett väldigt vassa ut. Vi får se om Åarjelkarrh har något att sätta emot. Låt oss hoppas att matchen avgörs på ett rättvist sätt imorgon på fotbollsplanen och inte beroende på vilka som det är mest fart på under kvällen på Gyllene Bocken! Smiley wink

Hoppas att det kommer mycket publik imorgon. Det kommer att bli spännande match

Damcupen

Nu är en lång dag med massa bra fotboll till ända. Fantastiskt väder och en fantastisk publik. Tyvärr har vi problem med högtalarna, så vi kan inte redovisa resultaten på en gång. Alla resultat och målskyttar är inte verifierade, så om någon är av annan åsikt, tveka inte att kontakta sekreteriatet. Där huserar undertecknad samt den 86-åriga bisittaren, Eva Rehnfeldt.
 
Vi börjar med damcupen där Idre/Brändåsen vann över Sör-Tröndelag/Hedmark med 5-0 igår. Målskyttar: Tova Thomasson, Ida Ljungberg, Julia Rensberg, Vaino Rensberg och Julia Rensberg. Idag besegrade man Gaske Nöörje med 1-0, mål av Vaino Rensberg och är därmed klara för final. Det andra finallaget är Gaske Nöörje som idag besegrade Sör-Tröndelag/Hedmark med 2-1 Målskyttar för Gaske Nöörja var Maja Jåma och Lisa Gälok, för Sör-Tröndelag/Hedmark gjorde Maja Krihke Bransfjell mål.
Damfinalen spelas sålunda mellan Idre/Brändåsen och Gaske Nöörje. Matchen startar kl. 11:45.
Kom och heja!

Imorgon fredag…

Imorgon kl. 17:30 sparkar vi igång Sydsamecupen 2015 med dammatchen Idre/Brändåsen – Sör-Tröndelag,
Det spelas två matcher på fredagen, andra matchen spelas kl. 18:00 mellan herrlagen Åarjelkarrh – Sör-Tröndelag.
Kom och heja fram era favoritlag!

Tyvärr har Gaske-Nöörje svårt att få ihop lag, så är det någon som är spelsugen, så hör av er till dem. Vi hoppas att det löser sig.

Annars ser vi fram mot ett antal bra matcher i strålande sol, att träffa både nya och gamla bekanta och trevliga kvällsarrangemang på Gyllene Bocken.
Buerie båeteme!

Sydsamecupen 2015

Vi presenterar glatt herrlagen Gaske-Nöörje och Sarek som senaste anmälda herrlag och de lag som gör att cupen blir möjlig att genomföra.
 
Vi har tre anmälda damlag: Idre/Brändåsen, Sör-Tröndelag och Gaske-Nöörje.
Fem anmälda herrlag: IBM, Jämtland, Sarek IF, Gaske-Nöörje och Sör-Tröndelag.
 
Turneringen sparkar igång på fredag. Vi kommer att lägga ut spelschema under måndagen den 17/8 på både hemsida och Facebook, så håll koll på det.
 
Buerie båeteme!