Naestie-kastet

Förra året blev Jessica Andersson och Jörgen Jonsson 10 000 kr rikare, bara för att de var så duktiga på att kasta lasso. I år hoppas vi att många vill utmana om segern och prissumman på 10 000 kr i både dam- och herrklass. Så vänta inte för länge med att anmäla er…

naestie kastet färdig version bild

Toamma Dorra

Toamma Dorra kommer med sina körrenar, så passa på och ta en tur på Funäsdalssjön. Nytt för i år är att man kan vara med och  mata renarna två gånger per dag. Tider meddelas senare.

Hijven hov, Ylva!

Aktuell i allra högsta grad! Åarjelhsaemien Teatere kommer med föreställningen Ulven Ylva. Den spelas torsdagen den 26/2 2015 kl 19.00 på Funäsdalens fjällmuseum, biljettpris 100 kr.

Ni får träffa vargtiken Ylva från Ryssland, som dyker upp i den sydsamiska samebyn Tossåsen. Eftersom hon har en unik genetisk sammansättning blir hon myndigheternas favorit och man sätter in stora resurser för att beskydda henne.

Berättelsen om Ylva bygger på en sann historia.

Läs en recension av föreställningen här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=5980961

Skådespelare: Leammuid Biret Ravdna

Manus och idé: Cecilia Persson

Tema för Lopme Naestie 2015

Temat för Lopme Naestie 2015 är – Samer ur olika synvinklar. Lopme Naestie 2015 äger rum vecka 9, den 25-28 februari.

Vi är glada att kunna tillkännage att dessa utställare/slöjdare är klara:

Fia Kaddik, fantastisk fotograf och slöjdare, http://www.fiakfoto.se/

Risfjell, underbar sameslöjd från Vilhelmina http://www.sameslojd.se/sv/

Thomas Magnusson, otrolig trä/hornslöjdare, http://www.tomasmagnusson.se/

Vi fortsätter succén med Naestie-kastet, en spännande lassokastningstävling med fina priser och Snöskulpturtävlingen för skolklasser på mellanstadiet.

Lena Persson kommer och föreläser om hennes arbete med att dokumentera sydsamiska bällingskor. Det resulterade i en bok, “Nuvtehkh” som hon nyligen har gett ut.